Парк фортифікаційних споруд у мініатюрі

8 жовтня о 12:00 на подвір’ї Палацу Потоцьких відбудеться відкриття першого в західній Україні парку фортифікаційних споруд у мініатюрі

Ідею створити парк фортифікаційних споруд у мініатюрі біля Палацу Потоцьких, ще два роки тому запропонували директор Львівського Палацу мистецтв Юрій Гнатковський та співзасновник благодійного фонду “Європейське Місто” Вові зі Львова. При співпраці з Б.Возницьким та реставратором старовини Ігором Качором втілити частину задуму вдалося лише зараз.

В Європі такі парки історичних мініатюр дуже популярні, вони привертають увагу туристів та сприяють залученню коштів від владних структур та спонсорів для реставрації історичних об’єктів. «Відкриття парку історичних пам’яток має велике туристичне значення для нашого регіону, оскільки всю величну красу нашої історії можна буде не лише побачити а й доторкнутися до неї – каже директор Львівського Палацу мистецтв Юрій Гнатковський».

На відкритті парку можна буде побачити мініатюри із дерева, каменя та граніту трьох замків нашого регіону – Високого Замку, Олеського, та замку в Острозі, чотири церкви та фортифікаційні споруди. «Я маю велику надію, що відкриття парку приверне увагу до історії замків та палаців, які на цей час перебувають в катастрофічному стані – зазначив Борис Возницький».

Вова зі Львова висловив бажання дати благодійний концерт для залучення додаткових коштів на розвиток парку: “Нам усім треба піклуватися про те що ми маємо, пам’ятаючи те, що у нас було, і з думкою про те, що у нас буде.”

При співпраці з Європейською Партією України у парку фортифікаційних споруд у мініатюрі має з’явитися більше двадцяти експонатів замків, фортифікаційних споруд, церков та палаців України.

Ім’я *

Електронка *

Іменка