Добра Ініціатива

Минулої зими ряд громадьких організацій, волонтерів, митців, музикантів, добродійників та інституцій вперше об’єднали свої зусилля аби завдяки тісній співпраці, взаємодопомозі та партнерству створити незабутні казкові заходи в часі новорічних і різдвяних свят для львівської малечі.

«Сніжна» Ініціатива стала прикладом втілення справжнього різдвяного духу через допомогу тим, хто чекає на неї найбільше. Добрі починання «Сніжної» ініціативи підтримали такі відомі особистості як Богдан Ступка, Іван Малкович, Богдан Бенюк, Піккардійська Терція, Олег Скрипка, Сергій Гера (гурт «Друга Ріка»), Юлія Лорд, Олег Собчук (лідер гурту «С.К.А.Й.»), й багато інших людей доброї волі, яких важко перелічити.

В цьому році наш великий доброчинний соціально-мистецький проект проходитиме вже вдруге. Ми хочемо щоб кожен з нас під час різдвяних свят поділився частинкою душевної доброти із оточуючими. Найбільший акцент ми робимо на тому, щоб чуйні люди приєднувались до різномантіних проектів учасників ініціативи особистою участю, як волонтери, щоб спільними, навіть найменшими, зусиллями творити великі справи. Наша співпраця і спільна робота дає змогу більш раціонально задіяти наявні людські й матеріальні ресурси та охопити турботою ширше коло маленьких львів’ян, щоб не залишити нікого поза увагою.

На час зимових свят резиденцією добрих емоцій і сніжних почуттів знову стане Львівський Палац Мистецтв.

dobra.iniciatyva_2_web

Переконані, що до «Доброї Ініціативи» цієї зими долучиться ще більше людей доброї волі й нам вдасться разом реалізувати ще більше гарних проектів ніж торік, позаяк в минулому році учасники акції втілили у життя близько 20 доброчинних проектів, які своєю увагою охопили більше 5 тисяч львівських дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, спеціалізованих шкіл, інтернатів для неповносправних дітей та лікарень.

Серед цих проектів варто нагадати хоча б про деякі:

Від початку зими і аж до свята Святого Миколая діяла Поштова Скринька Святого Миколая, яка мала на меті в новорічно-казковій манері привернути увагу дітей до того, що Різдвяні свята це не лише отримання подарунків, а, в першу чергу, нагадування про те, що потрібно ділитися любов’ю з людьми навколо і прагнути бути добрішими і щирішими кожного дня. Дітки, які не забули про Святого Миколая, отримали чудові подарунки – книжки від видавництва «АБАБАГАЛАМАГА» та солодощі, а із найпроникливіших дитячих звернень до Святого Миколая вже невдовзі буде створено виставку, яка, можливо, нагадає навіть дорослим дорогу до закутків серця, де ще живе дитинство.

Майже увесь грудень працював проект «Швидка Святкова допомога», завдяки активістам якого, а це чисельні друзі Сніжності, серед яких слід особливо відзначити допомогу львівської дизайнерки Мар’яни Курій, та представники громадських рухів НСОУ «Пласт» та ГО ГЦ «САМІ», святковий настрій прийшов у ряд львівських спеціалізованих закладів для дітей (львівський навчально реабілітаційний центр «Мрія», санаторна школа-інтернат №1 для дітей із серцево-судинними захворюваннями, спецшкола-інтернат для глухих дітей, школа інтернат №102, школа-інтернат №6 для дітей з вадами мовлення, школа-інтернат №9 для дітей хворих туберкульозом, школа-інтернат № 100 для сліпих дітей, львівська обласна дитяча спеціалізована клінічна лікарня). В теплому та веселому товаристві, до якого долучалися також Zоряна, Андріана, Людмила Ясінська, гурт «Вушка», Заліско, “Maximus”, Павло Табаков, Лєна Корнєєва,та учасниці конкурсу «Міс Львів 2010» – Уляна Малиняк і Людмила Кролюк, для діток проводилися майстер-класи зі створення новорічних костюмів, влаштовувалися святкові шоу та покази театралізованих вистав, та, звичайно ж, дарувалися подарунки.

dobra.iniciatyva_3_web

Уже вдев’яте діяла “Фабрикa Святого Миколая” в рамках благочинної акції «Миколай про тебе не забуде», яку організовує МГО «Академія Української Молоді» спільно з навчальними закладами, школами та спільнотами Львова. В рамках акції близько 600 помічників Святого Миколая розносили подарунки по домівках 4000 дітей-сиріт, дітей з багатодітних, малозабезпечених родин, дітей з особливими потребами.

З 17 по 27 грудня у Львівському Палацi Мистецтв проходило дитяче новорічне шоу, декорації для якого були створені учасниками Фестивалю флюоромистецтва Lviv Lumines, яке подарувало позитивні емоції 500 підопічним Центру Соціальних служб для сім’ї та молоді, що позбавлені батьківської опіки, та багатьом іншим дітям.

З метою зібрати подарунки для вихованців львівських спецшкіл та інтернатів 18 грудня відбувся благодійний рок-концерт «Подаруй мені свято», присвячений дню Святого Миколая, за участю гуртів Лондон, On the Edge, Глибоко Дихай, Dalai Lama, Sample Rate, Black Jack.

Також, 24 грудня пройшов концерт подяки волонтерам «сніжної» ініціативи учасників фестивалю акустичної музики ТИХО! Юлії Лорд, Павла Табакова, гуртів Лондон, Тарасова Ніч, Dalai Lama.

dobra.iniciatyva_4_web

Щоб залучити до нашої ініціативи більшу кількість волонтерів та добродійників 19 грудня центральною частиною міста лева пройшла костюмована хода «Парад Миколаїв» за участю дітей із сиротинців, пластунів, львівських красунь – конкурсантків конкурсів: «Міс Львів 2010», «Студентська красуня», «Львівська леді», представників громадських організацій та костюмованих акторів. Мабуть тисячі усмішок подарував Львову «сніжний» кабріолет з Казковий Сніговик та Паном КоцькимJ В цей день також відбувся фотоквест “Подаруй мені свято”, творчі результати якого можна споглядати протягом зимової пори на фотовиставці у Львівському Палаці Мистецтв.

Завершальним дзвінким акордом ініціативи 9 січня стало благодійне різдвяне музичне шоу «Сніжність» Юлії Лорд та Юрія Гнатковскі за участю джазового біг-бенду оркестру ім. М.Заньковецької та київського гурту Jazzex, яке повернуло глядачів до тих часів, коли Львів був столицею джазу. Прибутки від концерту були спрямовані на підтримку боротьби проти однієї з найважчих хвороб, муковісцидозу, хворі на яку часто обділені увагою суспільства. На виручені кошти вдалось придбати лабораторне обладнання – медичну центрифугу для гематологічного відділення Львівської обласної дитячої спеціалізованої клінічної лікарні. Щоб поділитися частинкою свята та подарувати добрі емоції, на концерт були також запрошені діти, які страждають цією недугою.

Отож, закликаємо усіх долучатись до проектів учасників «Доброї ініціативи» щоб запалити в серцях маленьких і дорослих львів’ян гарячий вогник доброти й любові, який зігріватиме нас в зимові холоди.

dobra.iniciatyva_1_web

Учасники:
Благодійний Фонд «Європейське місто», www.euromisto.com
Українська Асоціація Авторів та Виконавців, www.uaav.net
МГО «Академія Української Молоді», www.mykolaj.com.ua
ГО ГЦ «САМІ», www.sami.lviv.ua
Різдвяний мистецький проект «Сніжність», www.snizhnist.com
Фестиваль акустичної музики «ТИХО!», www.festyval.com
Пласт – Національна скаутська організація України, www.plast.org.ua
Львівський Палац Мистецтв, www.artpalace.org.ua
Європейська Асоціація Студентів Права – Львів, www.elsa-lviv.org.ua

Контакти:
Ел.пошта: dobrainiciatyva@gmail.com

dobra.iniciatyva_5_web

Ім’я *

Електронка *

Іменка